Başlıklar
Giriş
Bu yazımda WordPress Hata Ayıklama Modu Nasıl Etkinleştirilir: Adım Adım kılavuz tarzında göstereceğim.
WordPress’te Hata Ayıklama Modu, sitenizde meydana gelen hataları ve sorunları tespit etmenize yardımcı olan bir araçtır. Bu mod, özellikle bir tema veya eklenti güncellemesi sonrası meydana gelen hataları çözmek için kullanışlıdır.
Hata Ayıklama Modunu etkinleştirmek için WordPress Dizini’ndeki dosya olan wp-config.php dosyasını düzenlemeniz gerekiyor. Bu dosya, WordPress Temel Ayarlandırmalarını içeren dosyalardan biridir. Dosyayı düzenlemek için önce FTP veya dosya yöneticisi kullanarak sunucunuza bağlanmanız gerekiyor.
Bunun için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır. Ben kolaylık olması açısından cPanel üzerinden devam edeceğim.
1.Adım Giriş
FTP veya cPanel yada kullanılan diğer yönetim panelleri aracılığıyla Web Sunucunuza giriş yapın. Ben kolaylık olması açısındna cPanel ile devam edeceğim.
2.Adım Dizine Giriş Yapın
Ana dizin (public_html)’den sonra WordPress’i kurduğunuz dizine giriş sağlayınız.
Kurduğunuz dizin public_html ise dizin değiştirmenize gerek yoktur.
3.Adım “wpconfig.php” Dosyasını Düzenleme
cPanel’den WordPress’in kurulu olduğu dizine giriş yaptıktan sonra aşağıdaki adımları izleyerek dosyayı düzenle deyin ve karşınıza çıkan ekranda “Edit” Seçeneğine tıklayınız.
4.Adım Kodu Değiştirin ve Kaydedin
Tahminen 80 ile 87. Satırdaki WP_DEBUG Kodunu bulun ve sonrasında,
Eğer hata ayıklama modunu pasif hale getirmek istiyorsanız, kalın harfler ile belirtilmiş olan alanı “false” olarak değiştirmeniz gerekmektedir.
Olması gereken kod:
define('WP_DEBUG', false);
(Normal bir kurulumda bu alan varsayılan olarak false konumunda olacaktır zaten)
Eğer WordPress’de hata ayıklama modunu etkinleştirmek istiyorsanız, kodu “true” olarak değiştirmeniz gerekmektedir
Ör:
define('WP_DEBUG', true);
Bu Kod Neden İşinize Yarayabilir?
Bu kod, WordPress web sitenizde karşılaştığınız hataları ve sorunları tespit etmenize yardımcı olabilir. Etkinleştirildiğinde, WordPress, hataları daha ayrıntılı bir şekilde rapor eder ve çıktıları sayesinde hataların nedenini belirlemenize yardımcı olur. Bu da, hataların daha hızlı ve etkili bir şekilde giderilmesine olanak tanır. Kod ayrıca, WordPress geliştirme sürecinde de kullanılabilir ve kod hatası ayıklama işlemlerini kolaylaştırabilir.
Bir yanıt yazın